بازار تاریخی

بازار-تاریخی اردبیل

بازار اردبیل یادگاری از قرن سیزدهم و سلسله سلجوقی است. این مجموعه که در فهرست میراث ملی ایران هم درج شده است؛ در منطقه مرکزی این شهر و در خیابان امام خمینی قرار دارد. با ما همراه شوید تا بیشتر این بازار تاریخی را بشناسیم.

درباره بازار تاریخی

درباره-بازار-تاریخی اردبیل

اردبیل شهری باستانی است؛ که پیرامون بازار شکل گرفته است. قسمت اصلی بازار بین شش گذرگاه مهم به نامهای تبار، اوچدکان، پیر عبدالملک، گازرون، سرچشمه و عالی قاپو قرار دارد. این شش گذرگاه ها به طور مساوی در سراسر بازار پخش شده است؛ از مجموعه و خانقاه شیخ صفی الدین و میدان عالی قاپو در جنوب غرب تا مسجد جامع در شمال شرق.

تاریخچه بازار تاریخی

تاریخچه-بازار-تاریخی اردبیل

کماکان این شهر به عنوان یکی از بزرگترین شهرهای شمال غربی ایران در نظر گرفته شده است. در نتیجه روابط تجاری بین ایران و روسیه، در دوران صفوی در قرن چهاردهم و پانزدهم محبوبیت بیشتری پیدا کرد؛ و به شکوفایی رسید. روندی که در دوره افشاریه و زندیه نیز ادامه داشت. مسافران فراوانی هرساله با خرید بلیط هواپیما اردبیل به این شهر زیبا سفر کرده؛ تا از جاذبه های طبیعی و باستانی آن بهره مند شوند.

معماری بازار تاریخی

معماری-بازار-تاریخی اردبیل

بنای اصلی بازار در پی برخی از مرمتها در دوره صفویه و زندیه شکل گرفته است؛ که از زمان سلجوقیان برجا مانده بود. پس از قاجار، شهر گسترش یافت و خیابان های بیشتری ساخته شد؛ که منجر به تخریب بافت تاریخی گشت. آنچه امروز باقی مانده؛ شبیه به ساختار تاریخی اردبیل به شکلی که در گذشته بوده؛ نیست.

متون تاریخی بازار سنتی را به عنوان یک سازه متقاطع با مسجدی در مرکز آن نشان داده اند. این بازار سنتی شامل فضاهای مسقف و بدون روکش است؛ که با آجرها، طاق ها، قوسهای پنهان در طرفین، ستونها، گنبدها و تکنیکهای مشابه تزئین شده است. طاق ها حدود سه متر عرض دارد؛ و ضخامت پایه ستونها کمتر از یک متر است.

گذشته از حمام ها و مساجد، قسمت اصلی بازار یک چهار سوق به نام قیصریه است؛ که شکلی کروی و ساده با گنبدی 13 متری دارد. قیصریه چهار مسیر دارد که به راسته ها منتهی می شود. گذرگاه، تیمچه و بازارهای کوچک نیز در داخل و خارج از بازار اردبیل قرار دارند؛ مانند بازار مواد غذایی، قصابی ها، خراطی ها، تولیدکنندگان چرم، چاقو سازان، کلاه دوزان، کفاشی ها، مغازه های پنبه فروشی، آهنگری ها و زرگران. راسته هایی همچون پیر عبدالملک، گلشن، وکیل، زنجیرلی، حاج احمد، حاج شکر، مجیدیه، امام جمعه و دوگوچی از جمله راسته های معروف و قدیمی بازار بشمار می روند. در دروازه شرقی نقشه برجسته سنگی وجود دارد؛ که احتمالا شامل نام و توضیحات سازنده بازار است؛ اما متاسفانه امروزه قابل خواندن نیست.

هتل های نزدیک بازار تاریخی

هتل-های-نزدیک-بازار تاریخی اردبیل

از جمله هتل های لوکس و نزدیک به بازار می توان  هتل لاله و هتل رضوان خلیج فارس را نام برد. هتل های دیگری با قیمت مناسب تر نیز در نزدیکی بازار وجود دارند؛ از جمله هتل مهدی، مهمان سرا جهانگردی خلخال و مهمان سرا ایده آل. با ورود به سایت های هر یک از این هتل ها می توانید آنلاین برای رزرو اقامت خود اقدام نمائید. همچنین اگر قصد سفر با هواپیما را دارید؛ باز هم از طریق تلفن همراه خود به آسانی می توانید نسبت به تهیه بلیط هواپیما تهران به اردبیل و برای برگشت بلیط هواپیما اردبیل به تهران خود اقدام نمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *